RASPISAN KONKURS ZA POPISIVAČE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, za potrebe Popisa poljoprivrede Srbije 2023, na koji mogu da se prijave do 21. avgusta.

Popis poljoprivrede u Srbiji sprovešće se od 1. oktobra do 15. decembra.

Za Popis poljoprivrede 2023.godine, biće potrebno 3.000 popisivača, kao i 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora. Elektronsko prijavljivanje kandidata počelo je danas i trajeće do 21. avgusta na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku.

Visina nadoknade za popisivače za ispravno popunjene kompletne upitnike iznosi 600 dinara po upitniku sa osnovnim obeležjima, i po 100 dinara za svaki popunjen modul, odnosno set dodatnih pitanja.

Pored toga, biće plaćeni realni putni troškovi popisivača za rad na terenu, predviđena je naknada za korišćenje mobilnog telefona i interneta i obezbeđen je obrok tokom obuke.

 Uslovi koje kandidati za popisivače treba da ispune su državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, kao i stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i da kandidat nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Zainteresovani kandidati detalje konkursa moći će da vide na veb-sajtu Zavoda za statistiku (www.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs)

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objaviće se 22. avgusta.

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika).

POLJOPRIVREDARSZ