„Razigrano kolo“ iz Medveđe proslavilo prvi pođendan

Udruženja mladih za očuvanje narodne tradicije „Razigrano kolo“ povodom prvog rođendana, u subotu održalo je celovečernji koncert u sali Kulturnog Centra u Medveđi.Sala je bila premala da primi sve one koju su želeli da prisustvuju ovom događaju.

 

 

,,Ovo udruženje je počelo sa radom pre godinu dana. Na početku rada, imalo je 30 članova, a već sada broji 150, uzrasta od 4 do 20 godina,koji su podeljeni u četiri grupa. Cilj udruženja je, pre svega, da usmeri decu na očuvanje narodne tradicije i naših starih običaja i da sačuva od zaborava. Tokom rada od godinu imao je preko 20 nastupa u raznim krajevima Srbije i inostranstvu“,kazala je  predsednica Udruženja mladih za očuvanje narodne tradicije „Razigrano kolo“  Bojana Lakušić.

Pored  domaćina, na koncertu su nastupali i gosti KUD „Belac“ iz Pridvorice i gajdaš Filip Bogdanovic iz Lebana.

Vokalne solistkinje Razigranog kola Valentina Milenković i Anđela Jović otpevale su pesmu  ,,Sini jarko sunce sa Kosova”,Teodora i Anastasija Radović pesmu  ,,Kosovski božuri”, a Katarina Petrović ,, Žubor voda žuborila”.

Premijerno na ovom koncertu,najstarija grupa Udruženja  „Razigrano kolo“  izvela je novu  koreografiju ,, Igre iz okoline Bujanovca”.

Opširnije u video prilogu TV 4S…

TV 4S Udruzenje Razigrano kolo iz Medvedje proslavilo prvu godinu rada

Za saradnju, doprinos i nesebičnu pomoć u radu Udruženja ,,Razigrano kolo“, očuvanju srpskog folklora i negovanju kulturne baštine, ovom prilikom uručene su zahvalnice zaslužnim institucijama, pojedincima i medijima televiziji ,,4S”, portalu ,,Info centar juga,, i radiju  ,, Medveđa”.