SASTANAK GRADONAČELNIKA I VLASNIKA GRČKE KOMPANIJE „KOMETBIO“

Dve osnovne karakteristike lokalne samouprave grada Leskovca koje je izdvajaju među opštinama i gradovima u Srbiji i regionu su povoljan privredni ambijent i posvećenost ekološkim projektima među kojima se posebno ističe „Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji grada Leskovca“ u koji je do sada uloženo 18 miliona evra. Iz tog razloga je grčka kompanija „Kometbio“ koja se bavi unapređenjem i čišćenjem kanalizacionih sistema zainteresovana za saradnju i ulaganje u grad na Veternici.

Vlasnik kompanije Jefimios Karanasiosis je sa saradnicima danas posetio Leskovac gde se sastao sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, Božidarom Stojiljkovićem, članom Gradskog veća koji je zadužen za unapređenje i saradnju sa privredom i zaposlenima u JKP „Vodovod“ koji su zaduženi za tretman otpadnih voda i kanalizacione sisteme.

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj saradnji, unapređenju i čišćenju postojeće kanalizacione mreže, ali i trećoj komponenti projekta „Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji grada Leskovca“ koja će uskoro početi da se realizuje, izgradnja kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta koju finansira Vlada Kraljevine Holandije ukupnim iznosom 8 miliona evra.

grčka kompanija „Kometbio“