SINOĆ U LESKOVCU ZAVRŠEN 15. LIFFE

Sinoć nakon projekcije filma „Heroji radničke klase“, u režiji Miloša Pušića, svečano je zatvoren 15. Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Ovogodišnji festival je zatvorio poznati glumac Radovan Vujović.

Prilikom ceremonije svečanog zatvaranja, proglašeni su i dobitnici nagrada ovogodišnjeg festivala LIFFE.

Žiri u sastavu Srđan Dragojević, Dalibor Matanić i Jana Stojanovska glavnu nagradu festivala, “Živojin Žika Pavlović”, za najbolju režiju na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije dodelio je Radivoju Andriću za film “Leto kad sam naučila da letim”.

U ime gradonačelnika Leskovca  Gorana Cvetanovića, nagradu je producentu filma Milanu Stojanoviću uručila zamenica gradonačelnika, dr Lidija Dimitrijević.

Druga nagrada pripala je Davidu Kapcu i Andriji Mardešiću za film “Stric”, a treća nagrada Sonji Tarokić za ostvarenje “Zbornica”.

Gran pri „Radomir Bajo Šaranović“ za najboljeg mladog reditelja u selekciji Studentski film osvojila je Jovana Avramović, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, za film „Izgubljeni dani“. Nagradu za najbolju režiju filma srpske manjinske koprodukcije dobio je reditelj Zrinko Ogresta, za film „Plavi cvijet“. Filmu „Mrak“, u režiji Dušana Milića, pripala je nagrada za najbolju režiju srpskog filma. Nagradu za najbolju režiju u selekciji “Divlji film” osvojio je Paul Negoesku za ostvarenje “Ljudi od dela.”

Ibrahimu Komi za ulogu u filmu “Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića, pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Ivani Roščić, za ostvarenje “Stric” Davida Kapca i Andrije Mardešića.

FESTIVAL LIFFE