SUTRA POČINJE BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Na ovogodišnjoj Balkanskoj smotri mladih strip autora, koja se održava od 21. do 27. juna u organizaciji Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, učestovaće rekordnih 3046 učesnika iz 82 zemlje sveta

Balkanska smotra mladih strip autora ove godine puni 25 godina postojanja, što je čini najstarijim strip festivalom na čitavom Balkanu, od blizu pedeset manifestacija posvećenih stripu koje danas postoje na prostoru Turske, Grčke, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije! Četvrt veka kontinuiranog rasta festival obeležava tako što po prvi put u svojoj istoriji traje ne tri, već sedam dana, rekao je predavač u Leskovačkoj školi stripa Marko Stojanovic

Takođe, ovu priliku naročitom će učiniti još i stripovsko pobratimljenje između Leskovca i Brašova u Rumuniji 24. juna, kada će izložba Balkanske smotre i zvanično biti otvorena.

Tridesetak aktivnosti kojima će se obeležiti ovaj jedinstveni jubilej dešavaće se širom Leskovca, u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ i Osnovne škole “Josif Kostić”, a u organizaciji škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Grad Leskovac je nastavio da podržava Smotru, a po treći put uzastopce to je uradilo i Ministarstvo kulture i informisanja.

Balkanska smotra mladih strip autora