Treći Memorijalni turnir Miša Pavićević u organizaciji Mačevalačkog kluba Dubočica

U organizaciji Mačevalačkog kluba Dubočica u SRC danas je održan Treći Memorijalni turnir Miša Pavićević, već tradicionalno takmičenje u mačevanju koje je ove godine okupilo preko 100 takmičara i koje je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.

,,Mačevalački klub Dubočica koji je zvanično formiran pre više od šest decenija ostvaruje značajne rezultate na svim nivoima takmičenja, a od prošle godine ima u svojim redovima i reprezentativce”, kazala je od juče novi član kabineta gradonačelnika Milica Ristić i izrazila zadovoljstvo što ima priliku da se obrati u ime lokalne samouprave.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je dodelio pobednicima u prepodnevnom delu takmičenja u mačevanju pehare i medalje , a ovaj plemeniti sport ima sve više kako takmičara, tako i poštovalaca, kazao je ispred Mačevalačkog kluba Dubočica Ivan Zdravković.

Mladi mačevaoci iz Leskovca koji su članovi reprezentacije Srbije su Bogdan Stamenkvović, Mihajlo Mladenović, Saška Mladenović, Emilija Zdravković i Tadija Stojanović.

Mačevalački klub Dubočica ima registrovanih 20 članova u Mačevalačkom savezu Srbije, a njih 17 je aktivno u kategorijama od pionira, juniora do kadeta i seniora.