U BOJNIKU DANAS ODRŽANA 24. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Na ovoj sednici razmotren je Predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bojnik za 2023. godinu.

Kako je u obrazloženju kazao Aleksandar Nastić, ovlašćeno lice Opštinske uprave razlog za rebalans budžeta u ovoj godini je povećanje namenskih sredstava na prihodnoj strani, a na osnovu dobijenih sredstava pojedinih ministarstava za realizaciju razvojnih projekata i zbog preraspodele sredstava, kako na prihodnoj, tako i na rashodnoj strani.

On je dodao da je budžet opštine Bojnik za ovu godinu bio projektovan na iznos od 704 miliona i 305 hiljada dinara i da ovim predlogom on iznosi 706 miliona i 300 dinara što predstavlja uvećanje za 0,28 procenata. Prioritet u rebalansu imaće socijalni i infrastrukturni projekti koji će biti finansirani putem sredstava ministarstava i transferima.

Nastić je posebno podvukao važnost sredstava resornih ministarstava koja se odnose na rekonstrukciju upravne opštinske zgrade u Bojniku, Realizaciju izgradnje zvonika crkve Svetog Nikole završetka amfiteatra, mosta i propratnih ulica čime će se zaokružiti projekat uređenja užeg gradskog jezgra.

Na sednici je usvojena i Odluka o izmenama kadrovskog plana opštinske uprave i opštinskog pravobranilaštva opštine Bojnik za 2023. godinu.

Odbornici su razmotrili i usvojili  i Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Prijemni i predajni centar Radan“ u opštini Bojnik, a za ovaj plan predsednik Skupštine opštine Dragiša Dimitrijević kazao je da se radi o unapređenju telekomunikacione i sveukupne infrastrukture u skladu sa planom države Srbije.

SEDNICA SKUPŠTINE