U BOJNIKU DANAS ODRŽANA 26. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su na ovoj sednici razmotrili Predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu.

U obrazloženju ove tačke predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović rekao je da iznos od 15,3 miliona dinara menja u 17 miliona 205 hiljada dinara. On je dodao da će i iznos od 33 miliona biti povećan na 50 miliona 808 hiljada 655 dinara.U okvirui ovoga pristupiće se unapređenju energetske efikasnosti i pristupačnosti zgrade Opštinske uprave, rekonstrukciji Pustorečke ulice, rekonstrukciji krova Ustanove Dom kulture i ostalim objektima prema prioritetima, ovi projekti biće urađeni do kraja godine.

Usvojen je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Drugu izmenu i dopunu Programa poslovanja JKP „Jedinstvo“ Bojnik za 2023. godinu sa finansijskim planom i programom subvencija, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnisti na Cenovnik pružanja usluga JKP „Jedinstvo“ Bojnik za 2023. godinu.

Odbornici su usvojili i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane sa baterijskim skladištem „Solaris“ i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije „Solarni park Bojnik“.

PREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆSEDNICA SKUPŠTINE