U BOJNIKU JE DANAS ODRŽANA 16. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Centralna tačka dnevnog reda ovog zasedanja odnosila se je na Predlog odluke o razrešenju dosadašnjih i imenovanju novih članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije, a u skladu sa novim zakonom koji reguliše ovu oblast.

Kako je istakao predsednik Skupštine opštine Bojnik Dragiša Dimitrijević sednica je zbog ovog pitanja i sazvana po hitnom postupku.

Kako je u obrazloženju rekao predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović Izborna komiija će ubuduće biti sastavljena proporcionalno u zavisnosti od rasporeda odborničkih grupa u lokalnom parlamentu i činiće 6 članova i isto toliko zamenika.

Za predsednika Opštinske izborne komisije izabran je dipl. pravnik Nebojša Stanković, za zamenika dipl. pravnik Ivica Aranđelović, članovi ove komisije su Marko Ilić, Nebojša Marković, Boban Petrović, Dragan Rašković, Dragan Petrović i  Dragoslav Anđelković.

Njihovi zamenici su, Srđan Jović, Aleksandar Stamenković Dalibor Jovanović, Desimir Dojčinović i Antonio Stojanović. Za skretara Opštinske izborne komisije imenovana je Jelana Janković, a njen zamenik je Dragana Milovanović.

Na sednici Opštinske skupštine usvojen je i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o komunalnom uređenju, predlog odluke o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima, što će kako je rečeno doprineti unapređenju uslova života građana.

Odbrnici su se pozitino izjasnili i o Predlogu odluke o dopuni srednjoročnog plana i programa uređenja građevinskog zemljišta, a zeleno svetlo dobio je i Predlog odluke o utvrđivanju potreba za trajno rešavanje stambenih pitanja izbeglica i interno raseljenih lica. Kako je naglašeno povodom ove tačke dnevnog reda lokalna samouprava će uz pomoć države i donatora dati doprinos u rešavanju stambenih problema ovih osoba i time dugoročno rešiti njihove osnovne egzistencijalne probleme.

Na sednici je usvojen i Predlog odluke o određivanju visine ekonomskog boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Đuka Dinić“ u 2022. godini, a prilikom donošenja ove odluke vodilo se je računa o ekonomskim i socijalnim komponentama koje uslovljavaju  cenu ovih usluga