U BOJNIKU JUČE ORGANIZOVANA VIDOVDANSKA VOŽNJA BICIKLIMA

Turistička organizacija opštine Bojnik u saradnji sa OŠ „Stanimir Veljković – Zele“, organizovala je juče  sportsko – rekreativnu manifestaciju „Vidovdanska vožnja bicikala“.

Ljubitelji  prirode i rekreacije okupili su se u ranim jutarnjim satima  ispred Sportske hale u Bojniku odakle su krenuli  ka crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Pridvorici.

Kako je u izjavi za TV 4S kazao direktor Turističke organizacije opštine Bojnik Mladen Đorđević ova vožnja ima za cilj negovanje zdravih stilova života, ali i druženje učesnika i upoznavanje sa kulturno istorijskom baštinom ovog kraja.

Predviđena biciklisticka vožnja realizovana je sledećim ulicama: Vuka Karadžića, a zatim regionalnim putem, putem pored ciglane do crkve Svetog Arhangela Gavrila  u Pridvorici gde je, nakon kratkog odmora i osveženja, za učesnike manifestacije organizovan kulturno – rekreativni program povodom Vidovdana.

 

Ova minifestacija održana je po drugi put, a ove godine Udruženje vitezova mališane je upoznalo sa viteskim igrama, dok je realizovana i likovna radionica.

Manifestaciju je zdušno podržala Opština Bojnik.

 

Vidovdanska vožnja bicikala