U BOJNIKU USVOJENA ODLUKA O DRUGOJ IZMENI I DOPUNI ODLUKE O BUDŽETU ZA OVU GODINU

Na osnovu usvojene Odluke o drugoj izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Bojnik za 2023. godinu, došlo je do uvećanja budžeta za 11, 8 procenata, tako da sada budžet iznosi 805 miliona i 866 hiljada dinara, kazao je Ovlašćeno lice Opštinske uprave Aleksandar Natić. On je dodao da su primarna budžetska sredstva prihodi od prodaje nepokretnosti gde se očekuje priliv od oko 80 miliona dinara.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović podvukao je da je dosadašnji budžet bio planiran na 720 miliona, a da je ostvarenje 410 miliona s obzirom na činjenicu da se budžet prati do 31. decembra. Nenadović je istakao da je u planu do kraja godine nabavka još jednog minibusa prioritet.

Zamenik predsednika opštine Dejan Stojanović izneo je informaciju da je u Vladi Srbije potpisan ugovor na osnovu kojeg je ova lokalna samouprava dobila iznos od milion i 600 hiljada dolara na osnovu kredita Svetske banke, a da će se sredstva moći koristiti u narednih pet godina u cilju rekonstrukcije postojećih puteva, trotoara i javne rasvete.

Kako je konstatovano opština Bojnik ima dobar projektni tim, prati konkurse i aplicira za programe, kako kod Vlade Republike Srbije, tako i kod međunarodnih razvojnih organizacija, tako da se računa i na dodatna sredstva u cilju razvoja.

PREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆSEDNICA SKUPŠTINEZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE BOJNIK DEJAN STOJANOVIĆ