U LEBANU DANAS ODRŽANA 13. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Na početku sednice jednoglasno je za zamenika sekretara Skupštine opštine Lebane postavljen diplomirani pravnik Nikola Cvetković.

Na osnovu predloga Odbora za nagrade i priznanja lokalni parlament je doneo odluku da ove godine osmonovembarskim priznanjima nagradi najuspešnije pojedince i kolektive,

Osmonovembarska povelja pripala je Marku Čadežu, predsedniku Privredne komore Srbije za izuzetnu saradnju, podršku i pomoć područjima koja su bila pogođena nevremenom u januaru ove godine.

Osmonovembarske plakete ove godine biće uručene Milošu Ćiriću načelniku Jablaničkog upravnog okruga, Ani Stanisavljević za primer dobre prakse ženskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede i Privrednom društvu Konto fruit doo iz Togočevca za izuzetan doprinos u oblasti poljoprivrede.

Osmonovembarska priznanja u obliku pohvale sa novčanom nagradom od 20.000 dinara pripala su: Milici Stanković članu reprezentacije Srbije u fudbalu, reprezentativki Leni Zlatanović, Aleksandri Milić đaku generacije lebanske Gimnazije u školskoj 2020/2021. godini, Predragu Miloševiću, đaku generacije Tehničke škole u Lebanu u školskoj 2020/2021. godini, Ivi Ristanović đaku generacije osnovne škole „Radovan Kovačević – Maksim“,  školske 2020./2021. godine, Jefimiji Mihajlović đaku generacije školske 2020./2021. godine OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Lebanu i Mihajlu Cvetkoviću đaku generacije OŠ „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca.

Kako je naglasio predsednik opštine Ivan Bogdanović ove nagrade su rezultat angažovanja i požrtvovanosti.

Zeleno svetlo na ovoj sednici dobio je i drugi rebalans budžeta u ovoj godini. Kako je kazao predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović ovom odlukom se smanjuju prihodi u delu eksproprijacije na lokalitetu Caričin Grad jer je cena znatno niža od planirane za čak 80 odsto. Istovremeno povećani su troškovi na ime sudskih  troškova nastalih usled ujeda pasa lutalica od prvobitnih 10 na 35 miliona dinara. Ovi troškovi odnose se na raniji period, a do njihovog gomilanja došlo je jer sudovi jedno vreme nisu mogli da usled pandemije korona virusa odlučuju.

Odbornici su na sednici razmotrili i usvojili i Predlog odluke o mesnim zajednicama, Predlog rešanja o razrešenju Opštinske izborne komisije, Predlog odluke o imenovanju nove Opštinske izborne komisije shodno zakonskim propisima i  Predlog rešenja o imenovanju Drugostepene izborne komisije.

Jednoglasno su usvojeni predlog odluke o određivanju zona na teritoriji opštine, kao i utvrđivanju koeficijenta o visini stope poreza na imovinu kao i visini cene nepokretnosti.

Razmotren je i usvojen na ovoj sednici Nacrt odluke o formiranju jedinice civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice zajedno sa sistemom uzbunjivanja na teritoriji opštine Lebane.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu JKP Imovina u likvidaciji za prenos prava svojine na nepokretnostI JP Lebane.

Na ovoj sednici poverenje da bude direktor JP Lebane je ponovo dobio Zlatko Nedeljković, a isto poverenje dato je i direktorki Narodne biblioteke „Branko Radičević“  Tatjani Petrović.

SEDNICA SKUPŠTINE