U LEBANU DANAS ODRŽANA 22. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su najpre u objedinjenoj raspravi razmotrili i usvojili Predlog odluke o pribavljanju, raspolaganju i korišćenju nepokretnosti u javnoj svojini zajedno sa Predlogom odluke o pribavljanju i raspolaganju stanoivima u javnoj svojini.

Kako je u obrazloženju kazala načelnica Opštinske uprave Tanja Bogdanović raspolaganje nepokretnosti i stanova u javnoj svojini podrazumeva njihovo davanje na koriščenje, odnosno prenos javne svojine uz nadoknadu ili bez nadoknade, a u cilju zaštite javnog interesa i očuvanja imovinsko pravnog statusa istih. Modus ovog otuđenja je javna pogodba i zaključivanje ugovora o ustupanju.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i koriščenja poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini, a kako je rečeno i ovo otuđenje biće zasnovano na pravnom osnovu, odnosno ugovoru i pogodbi.

Na sednici je u skladu sa zakonom usvojen i Prorgam operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda.

Zeleno svetlo na sednici dobio je i Godišnji plan Javnog pravobranilaštva.

U svom obraćanju odbornicima predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović osvrnuo se na veliku podršku koju Lebane ima od Vlade Srbije i resornih ministarstava i to ilustrovao činjeniom izgradnje puta preko Radana, radovima na izletištu Čukljenik, ograđivanju lokaliteta Caričin Grad, a posebno raduje činjenica što je Vlada Srbije 100 dana obeležila u Lebanu. On je dodao da Lebane ima perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede jer je dato na korišćenje zemljište u Pertatu za izgradnjuIndustrijske zone.

Zeleno svetlo na ovom zasedanju dobili su i izveštaji o radu za 2022. godinu Doma kulture, Sportskog centra, Narodne biblioteke, Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, kao i ugovori o poslovanju javnih i javno komunalnih preduzeća.

SEDNICA SKUPŠTINE