U LESKOVAČKOJ OPŠTOJ BOLNICI POČELA JE REKONSTRUKCIJA SLUŽBE URGENTNE MEDICINE

Kako je u ekskluzivnoj izjavi za TV 4S, kazao direktor OB Leskovac dr Nebojša Dimitrijević započeli su radovi na adaptaciji Službe urgentne medicine, a dok oni ne budu okončani ova služba je preseljena u zgradu Odeljenja psihijatrije.

Prema projektu Služba urgentne medicine nalaziće se u prizemlju Opšte bolnice, ali će dobiti sasvim novi izgled sa uslovnim čekaonicama, ambulantama za sve specijaliste, a biće adaptirane i male prostorije za hitne hiruške intervencije.

Urgentni centar biće izgrađen po svim važećim standardima sa potpuno novim ulazom samo za vozila hitne pomoći, Na ovaj način sa jedne strane smanjiće se čekanje, a sa druge omogućiće se brzo i efikasno zbrinjavanje najhitnijih slučajeva, ističe dr Dimitrijević.

Radovi na adaptaciji Urgentnog centra biće završeni za tri meseca i u okviru njega će se nalaziti službe svih specijalnosti,

Dr Dimitrijević ističe da se bliži kraju adaptacija levog bloka zgrade bolnice koja je urađena tako da će uslovi za lečenje biti podignuti na najviši nivo, Sobe će biti dvokrevetne sa kupatilom.Vrlo brzo krenuće se i sa adaptacijom desnog bloka zgrade OB Leskovac.

Dr Dimitrijević kaže da će se ovi radovi znatno brže odvijati, jer se steklo veliko iskustvo kroz dosadašnji rad.

Rekonstrukcija glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac započeta krajem decembra 2022. godine vredna je 4,5 milijarde dinara.

Nakon prve faze radova, uređenja fasade i stolarije (5 miliona evra), započeto je i kompletno uređenje unutrašnjosti objekta.

Ulaganje će se zaokružiti  završetkom druge faze adaptacije Opšte bolnice u vrednosti od 4,5 miliona evra i nabavkom opreme za milijardu dinara.

Do sada je zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića nabavljen najsavremeniji digitalni mamograf, kao i mangnetna rezonanca, a uskoro će stići i aparatura za novu angio salu.

dr Nebojša Dimitrijevićnajveće bogatstvoOB Leskovaczdravlje