U LESKOVAČKOM DOMU ZDRAVLJA ODRŽANO JE PREDAVANJE O ZNAČAJU TRANSPLANTACIJE ORGANA

Ovo predavanje pod nazivom „Ostavi trag“ imalo je za cilj da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju osobe koje čekaju na transplantaciju pojedinih organa i da informišu zdavstvene radnike i javnost o neophodnosti da se svi zajedno založimo u cilju prevazilaženja istih.

Olivera Jovanović ispred udruženja „Zajedno za novi život“ koja i sama čeka transplantaciju bubrega iznela je podatak da trenutno na transplantaciju pojedinih organa u Srbiji čeka 2.000 osoba.

Ovo predavanje, kako je kazala Olivera Jovanović osim edukativnog karaktera  ima za cilj i razbijanje predrasuda o ovoj temi.

Gradska većnica Aleksandra Stojanović naglasila je da je promocija doniranja i transplantacije organa od nemerljiovog značaja jer spašava živote.

Ova tema je stavljena u fokus u Leskovcu još 2016. godine kada je među potpisnicima donorskih kartica prvi bio gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Ovom skupu prisustvovao je veliki broj lekara svih specijalnosti, medicinskih tehničara i građana koji su upoznati sa humanim činom doniranja organa.

DZ Leskovactransplantacija organazdravlje