U LESKOVCU DANAS ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizovala je danas u Sportskoj hali Partizan Sajam zapošljavanja.

Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učešće je uzelo više od 35 poslodavaca iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane.

Na ovoj sajmu su iskazane potrebe za zapošljavanjem više od 525 osoba različitih profila zanimanja: diplomirani ekonomisti, menadžeri, pravnici, inženjeri tehničkih struka, inženjeri metalurgije, šivači, stolari, tapetari, pekari, kuvari, konobari, recepcioneri, monteri nameštaja, mašinski mehaničari, bravari, livci, električari, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Otvarajući sajam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je podvukao da je otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezapolesnosti primarni cilj grada Leskovca. On je izneo podatak da je 2012. godine na berzi rada bilo 22.812, lica, da da ih je sada 13.199 osoba prema podacima od kraja februara meseca. On je dodao da je samo u periodu od 2016. do 2023. godine na teritoriji Leskovca posao našlo preko 7.500 osoba, što je znatno više od ostalih okruga u Srbiji.

Napredak privrede našeg grada pokrenut je, kako je istakao gradonačelnik zahvaljujući stranim investitorima, ali i domaćim privrednicima. Ovome je doprineo BFC sertifikat koji garantuje povoljno poslovno okruženje i razne olakšice.

Nezaposleni na sajmu su bili u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV).

Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci mogli su da dobiju sve informacije o aktuelnim javnim pozivima i konkursima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV), obajasnila je direktorka Filijale NSZ Olivera Pešić.

Ovo je do sada 37. i najmasovniji Sajam zapošljavanja u Leskovcu, ali i šansa za mnoge mlade i obrazovane ljude da se uključe aktivno u proces rada.

Najveća gužva na ovom sajmu bila je na štandu firme Erenli koja će biti otvorena maja meseca.

Sajam zapošljavanja