U LESKOVCU DANAS ODRŽANA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE ZAKAZANA PO HITNOM POSTUPKU

Ova sednica održana je po hitnom postupku, a pred odbornicima  se našla samo jedna tačka dnevnog reda i to Predlog izmene i dopune Plana nabavki za ovu godinu.

Kako je u obrazloženju kazao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  grad Leskovac je sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije potpisao Sporazum 21. ovog meseca o zajedničkom sprovođenju javne nabavke, odnosno usluge izrade projekta za izvođenje radova na objektu Gradskog stadiona ,,Dubočica”. Cvetanović je podvukao da je u skladu sa tim potrebno da se izvrši izmena i dopuna plana javnih nabavki kako bi se krenulo u realizaciju ovog kapitalnog projekta.

Opoziciona GG ,,Za Leskovac zajedno”, kako je kazao odbornik Nebojša Cakić nema ništa protiv izgradnje stadiona ,,jer je bolje da se on izgradi u Leskovcu, nego recimo u Vranju pošto je odluka od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima doneta u tom pravcu ‘’. Ova  Grupa građana smatra da je priorirtetnije bilo da se ovaj novac preusmeri za nagomilane socijalne probleme u gradu, a posebno za lečenje teško obolele dece I sprečavanje iseljavanja mladih,. On je postavio I pitanje ko I kako će finasirati zaposlene I celokupnu aktivnost na budućem stadionu.

Na ovakvu konstataciju reagovao je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je kazao  da je očekivao ovakve reakcije I naglasio da je pod njegovim rukovodstvom znatno unapređen rad zdravstvenih I obrazovnih ustanova u gradu, ali I svih sportskih klubova. Opozicija je iznela I primedbu da sednicu ne prate epidemiološke mere zaštite  nakon čega je prihvaćen predlog da se svim odbornicima I ostalima koji su prisustvovali zasedanju izmeri temperatura.Predlog izmene i dopune Plana nabavki za ovu godinu je na kraju verifikovan glasovima većine odbornika.