U LESKOVCU DANAS ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su planovi rada za narednu godinu Centra za socijalni rad grada Leskovca, teskt konkursa u oblasti socijalne zaštite, kao i planovi rada za 2022.godinu ustanova kulture.

Zbog podnošenja ostavke Novice Stojanovića na mesto direktora JKP Toplana, za vršioca dužnosti direktora ovog javno-komunalnog preduzeća imenovan je doskorašnji gradski većnik Miloš Ilić, koji je podneo ostavku na ovu funkciju.

Gradsko veće se saglasilo sa planom javnih nabavki za 2022.godinu i to za 313 nabavki vrednosti 4 milijarde 23 miliona 687 hiljada dinara. Usvojen je plan i program investicija i komunalnih održavanja za potrebe grada sa finansijskim izveštajem. Planirano je ulaganje u investicije od 323 miliona, 553 miliona dinara, dok se za komunalno održavanje planira iznos od 534 miliona 263 hiljade dinara u šta spada letnje i zimsko održavanje puteva, dok se za ostale vidove ulaganja planiraju skoro 153 miliona.
Gradsko veće je dalo saglasnost na plan i program rada sa finansijskim planom Centra za socijalni rad u Leskovcu koji planira povećanje sredstava za porodično pravnu zaštitu, a smanjenje za jednokratne novčane pomoći.

Gradsko veće je usvojilo programe rada za narednu godinu Narodnog muzeja i Leskovačkog kulturnog centra. Data je saglasnost na program rada sa finansijskim planom Ustanove za sport i fizičku kulturu SRC Dubočica za narednu godinu za koji su planirana sredstva oko 120 miliona dinara.
Data je saglasnost na plan Doma zdravlja, Apotekarske ustanove i Cvenog krsta i  na predlog rešenja o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta u iznosu od 120 miliona dinara.

SEDNICA GRADSKOG VEĆA