U LESKOVCU DANAS ODRŽANA TREĆA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Centralna tačka dnevnog reda bio je Nacrt odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o davanju kocesija za obavljanje delatnosti prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Leskovca.

Kako je u obrazloženju naglasio šef Odeljenja za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i infrastrukturu Andrija Atanasković reč je o privatno javnom partnerstvu sa Konzorcijumom prevoznika koji čine Kanis, Frenki komerc i Jugotrans i grada, a koje će omogućiti brži i kvalitetniji prevoz u Leskovcu.

Kako je rečeno plaćanja prevoza u gradskom saobraćaju biće oslobođeni penzioneri čija penzija ne prelazi 35.000 dinara, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici, deca koja nemaju jednog roditelja, ratni veterani, osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci, kao i vukovci i studenti sa prosekom 10.

Gradonačelnik Leskovca je naglasio da će se od strane nadležnih gradskih službi kontrolisati bezbednost ovih autobusa, kao i higijena u njima, a posebno će se voditi računa o poštovamju reda vožnje.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su izveštaji o radu za prošlu godinu Narodnog pozorišta, Narodnog mujeja, Leskovačkog kulturnog centra, Domova kulure u Pečenjevcu, Brestovcu, Grdelici i Vučju, kao i Doma kulture roma. Većnici su se pozitivno izjasnili i o Izveštajima o radu Narodne biblioteke, Istoriskog arhiva i Centra za socijalni rad.

Većnici su usvojili i Predlog Odluke o formiranju petočlane komisije koja će razmatrati projekte iz oblasti kulture.

Na sednici je dato zeleno svetlo i na čitav niz predmeta koji Gradsko veće rešava kao drugostepeni organ, a u putanju su žalbe pojedinih građana od kojih su neke odbijene, a neke prihvaćene.

Na predlog gradonačelnika da se uputi zahtev predsedniku Gradske skupštine Aleksandru Đuroviću da zakaže sednicu 11. aprila većnici su se jednoglasno saglasili.

SEDNICA GRADSKOG VEĆA