U LESKOVCU JE SINOĆ OTVOREN 10. FAPOR

Sinoć je u Leskovačkom kulturnom centru svečano otvoren 10. Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR).

Brojni posetioci Festivala imali su priliku da uživaju u predstavi „Noć u kući gospodina Kolaka“, u režiji Irfana Mensura, a u holu Leskovačkog kulturnog centra priređene su i dve izložbe: izložba fotografija „Miloš Žitić – gospodin glume“ Muzeja pozorišne umetnosti iz Beograda i autorke Mirjane Odavić, kao i izložba pozorišnih kostima autora Borisa Čakširana, pod nazivom „Šuma i u šumi bajka“.

U ime lokalne samouprave, prisutnima je dobrodošlicu poželela Marija Rajković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca.

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, istakla je da je amaterizam ljubav prema onome što se radi I da zato festival amaterske pozorišne režije iz godine u godinu sve više napreduje, sve se više razvija i postaje jedna od značajnijih manifestacija koju organizuje Leskovački kulturni centar.

Jubilarni, 10. FAPOR je svečano otvorio glumac Slobodan Boda Ninković, koji je naveo da je amaterizam osnova i baza za bilo kakav dalji rad u profesionalizmu.

Kako je konstatovano FAPOR je festival koji je postao jedan od sinonima za Leskovac, a to potvrđuje činjenica da se iz godine u godinu ova manifestacija unapređuje i postaje sve masovnija.

FAPORSlobodan Boda Ninković