U Leskovcu održan 34. Sajam zapošljavanja

U leskovačkom Kulturnom centru otvoren je 34 po redu sajam zapošljavanja, a drugi ove godine.

Na Sajmu je 21 poslodavac iz oblasti tekstilne i prehrambene industrije, elektroindustrije, ugostiteljstva, osiguravajućih društava i drugih oblasti iskazao potrebu za oko 300 radnika.

 

Sajam zapošljavanja  otvorio je načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić, koji je izneo podatak da  je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje od 2012. do 2017. godine zaposleno oko 4800, a 2018. godine oko 1250 radnika.

On je dodao da lokalna samouprava podržava svaku inicijativu koja ima za cilj smanjenje nezaposlenosti.I to potkrepio činjenicom da se pozitivan trend uključivanja u proces rada nastavio i ove godine jer je  do avgusta zaposleno oko 900 radnika, a poslednjih nekoliko godina u Leskovcu se zaposlilo više od 7000 ljudi, kazao je Ćirić i dodao da će Kompanija Aptiv do kraja godine zaposliti oko 3000 ljudi.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Leskovcu Dejan Stanković naglasio je da ovi sajmovi imaju za zadatak da okupe što veći broj nezaposlenih, ali i kompanija, kako bi se uspostavio njihov neposredan kontakt i podvukao da su efekti vidljivi već nakon 6 meseci.

Jedan od zainteresovanih za posao bio je i diplomirani pravnik Todor Đorđević koji je zaposlen u Korporaciji Jura, ali koji kako sam kaže želi da napreduje u struci i ocenjuje da je ovo izuzetna prulika za to.

Najveće interesovanje na ovogodišnjem drugom sajmu zapošljavanja pokazano je za britansku Kompaniju ,,Aptiv“ , ali i za pojedine osiguravajuće kuće. Primetno je da su mladi nezaposleni ljudi predavali svoje biografije i na više mesta, jer kako sami kažu posao se ne bira.