U LESKOVCU PREDSTAVLJEN JAVNI POZIV KABINETA MINISTRA ZA RAZVOJ NEDOVOLJNO RAZVIJENIH OPŠTINA

Iako Leskovac ne spada u red opština i gradova kojima je namenjen Javni konkurs Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih gradova i opština, danas je u sali Skupštine grada Leskovca održana prezentacija namenjena opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje mogu da se prijave na konkurs.

Pre radnog dela sastanka prisutnima su se obratili Novica Tončev ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština i gradonačelnik Leskovca i predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga dr sci. med. Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je pozdravio prisutne i istakao da Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić dosledno rade na razvoju svih delova naše zemlje uvođenjem velikog broja mera populacione politike, stabilizacijom finansija i ulaganjima u bolji standard života.

Ministar Novica Tončev je u svom obraćanju pomenuo neke od projekata koji su realizovani u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu i zahvalio gradonačelniku Leskovca na organizaciji ovog događaja koji je od velikog značaja za nedovoljno razvijene opštine.

Prošle godine smo realizovali sve projekte, ja u svom kabinetu imam ljude koji su vodili ovakve opštine, i ja sam bio na čelu jedne ovakve nerazvijene opštine tako da je uspeh to što su sve 44 nerazvijene opštine konkurisale, dobile sredstva. Prošle godine smo to odvojili na dva dela, jedan deo novca smo dali za izradu infrastrukturnih projekata, rekao je Tončev.

Nakon toga, usledila je prezentacija Javnog konkursa od strane savetnika ministra Saše Đorđevića, kojoj su prisustvovali predsednici i predstavnici jedanaest opština koje spadaju u kategoriju nedovoljno razvijenih opština, a nalaze se u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

MINISTARSTVO ZA RAZVOJ NEDOVOLJNO RAZVIJENIH OPŠTINA