U MAHALI KAJLASI U GORNJEM BRESTOVCU DANAS POČELA IZGRADNJA MOSTA PREKO VUJANOVSKE REKE

Za izgradnju ovog mosta iz opštinskog budžeta izdvojena je suma od 2,4 miliona dinara, a izgradnjom novog mosta omogućiće se veza meštana sa ostalim delovima opštine Bojnik.

Kako je rekao predsednik opštine Nebojša Nenadović dugo su trajale pripreme za početak izgradnje mosta s obzirom da je bilo potrebno sakupiti brojne dozvole. On je naglasio da je ovaj most nekoliko puta rekonstruisan, ali da je uvek dolazilo do njegovog rušenja usled bujice ove planinske reke i da će sada izgradnjom novog mosta to biti onemogućeno.

Meštanka ove mahale Ljiljana Lepojić nije krila zadovoljstvo početkom izgradnje novog mosta i naglasila da se usled obilnih kiša nekada nije moglo prići kućama pa su stanovnici išli kilometrima obilaznim putevima.

Šef gradilišta Mile Bogdanović iz preduzeća 5D Vranje istakao je da će širina ovog propusta biti 3,5 metara, most je dužine 6 metara, a visina 2,5 metara sa ležećim gredama.

Da podsetimo prema ugovoru rok za završetak ovih radova je 45 dana, a na ovom poslu za sada su angažovana četiri radnika dok će ih kasnije biti znatno više.