U SPORTSKO REKREATIVNOM CENTRU DUBOČICA ODRŽAN SVETOSAVSKI TURNIR U PLIVANJU

Danas je u Sportsko-rekreativnom centru Dubočica održan Svetosavski turnir u plivanju na kojem je učešće uzelo preko 150 takmičara iz osnovnih i srednjih škola.
Sveti Sava je jedan od najvećih svetaca i značajna istorijska ličnosti kod nas, a kao školska slava se obeležava od 1840. godine sa prekidom od 1945. do 1990. godine, kazao je direktor OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja Miodrag Stojilković koja je ovogodišnji domaćin Svetoisavskih svečanosti. On je naglasio da je ova obrazovna ustanova pripremila bogat program čija će kruna biti Svetosavska akademija u leskovačkom Narodnom pozorištu u subotu 27. januara sa početkom u 18 sati.
Ovo takmičenje je tradicionalno i duži niz godina se održava na bazenu SRC „Dubočica“. Ove godine na takmičenje se prijavilo preko 150 takmičara iz osnovnih i srednjih škola. Aktivnosti se nastavljaju i sutra turnirima u odbojci i Basketu, kazao je profesor fizičkog vaspitanja Saša Tošić.
Kako je rečeno ovom prilikom veliki broj mladih u našem gradu se bavi sportom, zasluga pripada i roditeljima i nastavnicima koji podstiču kod njih zdrave stilove života.

Danas nije važno ko je koje mesto osvojio, jer smo svi pobednici, poruka je ovog turnira.

bazeni SRC DubočicaplivanjeSvetosavske svečanosti