U VEĆINI LESKOVAČKIH OSNOVNIH ŠKOLA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA JE STABILNA I NASTAVA SE ODVIJA NEPOSREDNO

Kako je u izjavi za TV 4S kazao direktor leskovčke osnovne škole „Josif Kostić“ Milan Tončić prema poslednjem izveštaju u ovoj obrazovnoj ustanovi samo je registrovan jedan učenik zaražen korona virusom, a iz reda zaposlenih nije bilo zaraženih.

Tončić naglašava da se tokom ove nedelje očekuju izveštaji od odeljenjskih starešina jer se stalno prati situacija.On dodaje da će tokom sutrašnjeg dana taj izveštaj biti prosleđen najpre njemu, a nakon toga i Školskoj upravi Leskovac. Tončić situaciju u ovoj školi ocenjuje kao stabilnu, a na osnovu stalnog praćenja elektronskog dnevnika.

Prateći dosadašnji tok od početka epidemije korona virus je ostavio rupe u znaju učenika jer on line i neposredna nastava nije isto.Tončić naglašava da je najbolji rezultat dala kombinacija nastave uživo i on line, odnosno uz korišćenje prenosa nastave za odsutne učenike putem takozvane „hibrid nastave“.

On apeluje i na roditelje da prate kontinuirano stanje zdravlja svoje dece. Kako podvlači Tončić škola vodi računa o epidemiološkim merama zaštite i ima dovoljne količine dezinfekcionih sredstava.

OŠ Josif Kostić