UČENICI OSNOVNE ŠKOLE „VASA PELAGIĆ“ OSTVARILI IZUZETNE REZULTATE

Želimo da podelimo sa vama lepu vest da su učenici 6. razreda Osnovne škole „Vasa Pelagić“ Anastasija Stević i Aleksa Manasić osvojili 3. nagradu na republičkom takmičenju iz fizike, koje je proteklog vikend održano u Kraljevu. Pored njih, za plasman na ovo takmičenje izborilo se još troje učenika naše škole. Anastasija je obezbedila učešće i na republičkom takmičenju iz matematike, koje će se održati 14. maja ove godine, takođe u Kraljevu.

I pored otežanih pandemijskih uslova u kojima se u poslednje dve godine odvija nastavni proces, zahvaljujući velikom trudu i radu naših učenika i nastavnika, ova školska godina je jedna od najuspešnijih za našu školu, što se tiče takmičenja iz gotovo svih predmeta. Pored izuzetnih rezultata većeg broja učenika na opštinskim i okružnim nivoima takmičenja, osim gore navedenih, učenik Luka Manasić učestvovao je na republičkom takmičenju iz informatike i računarstva. Učenica 7. razreda Jelena Đorđević učestvovaće na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti 16. maja u Tršiću, dok će se takođe sedmaci Hristina Jović, Ognjen Nikolić i Miljan Jojić takmičiti na republičkom takmičenju iz verske nastave.

Nisu izostali ni fantastični sportski rezultati. Na republičkom takmičenju u plivanju učestvovalo je čak devet učenika naše škole, od kojih je učenica 5. razreda Elena Petrović osvojila zlatnu, a učenik 6. razreda Aleksa Manasić bronzanu medalju. Naši dečaci osvojili su 6. mesto na republičkom takmičenju u odbojci, dok su devojčice osvojili 3. mesto na međuokružnom takmičenju u istom sportu. Devojčice su osvojile i 2. mesto na međuokružnom takmičenju u basketu i 3. mesto na opštinskom takmičenju u košarci, a dečaci 2. mesto na opštinskom takmičenju u futsalu.

Trenutno je u toku turnir u rukometu, gde smo na opštinskom nivou zauzeli 1. mesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, saopšteno je iz osnovne škole Vasa Pelagić.