URUČENO JOŠ 150 AUTO-SEDIŠTA ZA BEBE

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca nastavljena podela auto-sedišta za bebe i to za još 150 roditelja koji su u januaru i februaru ostvarali pravo na jednokratnu novčanu pomoć od strane grada u januaru i februaru.

U ime lokalne samouprave obratila se Aleksandra Stojanović, član Gradskog veća. Ona je rekla da pored deljenja auto-sedišta za bebe, Grad Leskovac sprovodi niz drugih mera pronatalitetne politike kako bi se podržali roditelji i podstaklo rađanje dece. Investiramo u obnovu i izgradnju vrtića, pružamo finansijsku pomoć roditeljima na različite načine, a u tekućoj godini krenuli smo i sa sufinansiranjem prenatalnih testova, što je od velike važnosti za sve buduće mame i dodala da je pre nekoliko dana gradonačelnik Cvetanović potpisao ugovor sa 7 korisnica koje su dobile pomoć od po 20 hiljada dinara za ove namene. U prilog tome govori i činjenica da je danas iz budžeta grada isplaćeno 1,9 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći za 73 porodilje sa teritorije grada Leskovca.

U ime prisutnih roditelja obratila se Anastasija Đikić koja se zahvalila Gradu Leskovcu na pomoći i podršci koju pruža roditeljima, jer im dosta znači zbog rasterećenja kućnog budžeta a i zbog bezbednosti dece.

auto-sedišta