USKORO ĆE BOJNIK DOBITI NOVI MOST PREKO „PUSTE REKE“ I KOMPLETNO UREĐEN PLATO I ŠETALIŠTE KOD HALE SPORTOVA

Na osnovu već urađenog projekta opština Bojnik konkurisala je kod Ministarstva trgovine i turizma, a očekuje se da interesorna komisija za razvoj juga Srbije odobri ovaj program.

Kako je u izjavi za TV  4S kazao zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović vrednost projekta je oko 69 miliona dinara, a on podrazumeva kompletno uređenje platoa kod Hale sportova sa posebnim igralištem za decu. izgradnju anfiteatra, šetališta pored hale, izgradnju staze do samog budućeg mosta, a ona će imati sve prateće rekvizite, odnosno klupe, mobilijare, led osvetljenje i fontanu koja će krasiti ovu urbanističku celinu. Ovaj prostor biće prilagođen građanima.

U toku narednih dana opština Bojnik podneće prijavu nadležnoj inspekciji za radove koja se odnosi na početak delatnosti na izgradnji novog mosta preko Puste Reke.

Kako je istakao Stoajnović nakon ove prijave postoji rok od 15 dana za uvođenje izvođača radova u posao. Izvođač ovih radova biće Konzorcijum koji čine četiri firme koje će u roku od 3 nedelje započeti delatnost. Most će biti novim pristupnim putem, a na osnovu plana povezan sa Pustorečkom ulicom, a izlaskom na ulicu 17. februar namera je da se ovaj prostor poveže sa novokupljenom parcelom kako bi probijanjem još jedne nove ulice čitav ovaj prostor bio povezan sa Domom zdravlja i Dečjim vrtićem.

Stojanović podvlači da će u sadašnjem centru biti izgrađen kružni tok i kompletno obnovljen park. On zaključuje da lokalna samouprava nastoji da na ovaj način centar mesta izmesti kod Hale sportova odnosno novog platoa i budućeg mosta koji će biti kompteno osvetljen i predstavljaće savremeno arhitektonsko rešenje.