UZ RAČUN ZA VODU GRAĐANI ĆE UBUDUĆE PLAĆATI KAO POSEBNU STAVKU I ODRŽAVANJE POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA

Kako je rečeno prilikom današnje posete gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, JKP Vodovod od 1.februara ove godine građanima koji koriste i kanalizaciju, biće obračunati uvećani računi za 50 do 60 dinara po kubiku potrošene vode najmanje, a na ime održavanja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.
Kako su na konferenciji za novinare saopštili gradonačelnik Cvetanović i direktor leskovačkog Vodovoda Staniša Ristić Postrojenje za preradu otpadnih voda je imalo godinu dana probnog rada.

Podvučena je i činjenica da su troškovi održavanja i funkcionisanja postrojenja u prethodnih godinu dana iznosili 211 miliona dinara i da s obzirom na ranije najavljivano ubuduće ovi troškovi moraju ravnomerno da se podele na korisnike, odnosno građane.

Kako je objasnio Cvetanović sa ovakvim problemima se suočavaju i druga gradska Javna preduzeća koja traže povećanje cena.
Ristić je naglasio da će uz račun za vodu biti uneta nova stavka prečišćavanje otpadnih voda.On je pojasnio da će se račun plaćati prema potrošnji vode koju pokaže vodomer.
Nakon posete upravnoj zgradi Vodovoda, gde je i održana pres konferencija upriličena je poseta Odeljenju ovog preduzeća u Vlajkovoj ulici gde su prezentovana dva automobila koja su nabavljena zahvaljujući trogodišnjem angažovanju na sakupljanju i prodaji sekundarnih proizvoda, a ovu akciju su sproveli zaposleni.

Za nabavku vozila utrošeno je iz ovih sredstava 2,1 milion dinara. Pokazana je i nova cisterna koja je plaćena 16,5 miliona dinara i koja će znatno osavremeniti rad.

Na kraju posete prezentovane su i radionice za baždarenje vodomera.

JKP VODOVODvoda