Visoka tehnološko umetnička škole u Leskovcu ostarila je izuzetne rezultate u prvom uposnom roku

Visoka tehnološko umetnička škole u Leskovcu ostarila je izuzetne rezultate u prvom uposnom roku, Kako kaže direktorka ove ustanove visokog obrazovanja prof. dr Emilija Đikić Jovanović u junskom upisnom roku upisamo je 76 stuidenata , od toga 74 koji će se školovati na budžetu i dvoje koji će sami snositi troškove školovanja.Kako kaže prof. dr Emilija Đikić Jovanović svi studijski programi su akreditovani i dodala da je na smeru tekstilno inšenjerstvo do sada je upisano 45 studenata na budžetu i 5 samofinansirajućih brucoša,a preostalo je za septembarski upisni rok 19 budžetskih i pet samofinansirajučih studenata.

Na studijskom programu Bezbednost radne i životne sredine popunjeno je u prvom roku svih 20 mesta na budžetu  plus jedan student koji će sam plaćati troškove studiranja, a za drugi rok ima četiri slobodna mesta. Na studijskom programu tekstilna hemija i zaštita životne sredine u junu je upisano , kako kađe Emilija Đikić Jovanović 15 studenata na budžetu i jedan samofinansitrajući bruciš i za drugi rok ima još 5 slobodnih budžetskih i 4 slobodna  samofinansirajuća mesta.Na kraju kako zaključuje direktorka Visoke tehnološke umetničke škole na studijskom programu Modni dizajn .
Od 20 budžetskih mesta , 12 studenata upisano je juna, a ostalo je slobodno 8 mesta za septembar.

Ovu ustanovu visokog obrazovanja karakteriše tradicija duga 6 decenija , ali i velika zainteresovanost kandidata ne samo iz Srbije, već i čitavog regiona za školovanje.
Svi studijski programi su akreditovani, nastava se odvija po Bolonjskoj deklaraciji, a uskoro će biti omogućeno školovanje na master studijama, zaključuje prof. dr Emilija Đikić Jovanović.