Završena rekonstrukcija sanitarnih čvorova u osnovnim školama u Brestovcu i Vinarcu

U okviru progama Poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova u osnovnim i srednjim školama koji Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca realizuje od prošle godine završena je rekonstrukcija sanitarnih čvorova u osnovnim školama Milutin Smiljković u Vinarcu i Branko Radičević u Brestovcu koje je danas obišao šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga sa saradnicima. ,,U okviru ovog programa će do kraja godine iako je plan bio da to bude deset, 12 škola sa teritorije grada Leskovca dobiti kompletno sanirane toalete”, kazao je Bojan Tojaga u izjavi za novinare u Vinarcu .

,,Na ovaj način su poboljšani uslovi školovanja dece , čemu će doprineti i uvodjenje video nadzora“, kazao je direktor škole Milutin Smiljković u Vinarcu, Dejan Cakić, što potvrdjuju i roditelji djaka.
Sanitarni čvor u osnovnoj školi Branko Radičević u Brestovcu radjen je u dve faze i upravo je završena druga, kazao je Bojan Tojaga i čestitao djacima Vidovdan.
Osnovnu školu Branko Radičević u Brestovu u matičnom objektu pohadja 380 učenika, dok još 200 djaka ima u pet izdvojenih odeljenja.

U školi u Slavujevcu gde je još uvek poljski toalet deca će za mesec dana dobiti savremeni sanitarni čvor u okviru objekta, najavio je Tojaga dodajući da će u 90 školskih objekata osnovnih u narednih pet godina svi sanitarni čvorovi i toaleti biti sanirani.
U 2018.godini je za normalno funkcionisanje gradskih škola iz budžeta grada Leskovca opredeljeno skoro 610 miliona dinara, od čega je 211 miliona za osnovnoškolsko obrazovanje, kazao je šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga, dodajući da je od tih sredstava 31 milion dinara opredeljen za održavanje škola i kapitalne investicije.
Pored programa Poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova u osnovnim i srednjim školama Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca prepoznatljivo je i po programima Unapredjenje energetske efikasnosti i Podrška razvoju sporta, naglašeno je ovom prilikom.