Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Gradonačelnik primio članove „Organizacije boraca veterana rata 1991-1999“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, danas je u svom Kabinetu primio članove „Organizacije boraca veterana rata 1991-1999“.

„Uoči dvadesetogodišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, danas smo ovde da odamo počast svim palim borcima koji su svoje živote izgubili u 78 dana neprekidnih napada na našu zemlju. U tom zločinu, čije se posledice osećaju i danas, život je izgubilo 67 naših sugrađana, a ranjena su devedeset dvojica.Nažalost, naš Leskovac, je dao veliki broj žrtava tokom ratova. Grad, njihovu žrtvu, hrabrost i borbu ne zaboravlja. Zato ćemo im se, na simboličan način, odužiti izradom spomenika „Česma palim borcima grada Leskovca u ratu od 1991. do 1999. godine“, rekao je gradonačelnik Cvetanović i zahvalio se  predsedniku Organizacije Dušanu Nikoliću i svim članovima koji na najbolji način pokušavaju da obezbede bolji i kvalitetni život svojim saborcima.

 

 

 „Leskovac herojski grad, koji je u ratu imao 12.600 učesnika.Mi, kao borci nismo branili sistem. Mi smo se odazvali pozivu otadžbine i dostojanstveno učestvovali u odbrani zemlje vođeni izrekom „Nema nazad, iza nas je Srbija“, kazao je Dušan Nikolić i zahvalio se što je lokalna samouprava i gradonačelnik pokrenuo izgradnju spomenika, koji će porodicama palih boraca omogućiti da imaju mesto na kom će polagati vence za svoje najmilije.

Miroslav Alilović, sekretar Organizacije ukratko je predstavio njihov rad u okviru koga pokušavaju da reše problem statusa veterana rata u kojem im pomaže lokalna samouprava, a takođe je istakao i dobru saradnju sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja u kojem apliciraju za veliki broj prokjekata.

Gradonačelnik je na poklon od članova Organizacije dobio fotografiju iz perioda učestvovanja u ratnim sukobima.

Komentari su zatvoreni.