Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

HRANITELJIMA URUČENI SERTIFIKATI

Nakon jedanaestonedeljne obuke 10 hraniteljskih porodica danas je dobilo sertifikate o obavljanju ovog humanog posla.
Kako je tim povodom naglasio  direktor leskovačkog Centra za sociojalni rad Predrag Momčilović hraniteljstvo predstavlja oblik privremene porodične zaštite dece bez roditeljskog staranja. On je podsetio da je trenutno na evidenciji Centra za socijalni rad oko stotridesetoro dece koja su smeštena u 100 hraniteljskih porodica i dodao da će 10 novih porodica omogućiti sveobuhvatniju zaštitu.

Slađana Kostić, pedagog ove socijalne ustanove naglašava da su tokom 11 nedelja svi kandidati prošli obuku u toku koje su imali mogućnost da procene sebe i svoju porodicu kada je u pitanju hraniteljstvo.

Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović je kazao da će jučerašnji ugovor koji je potpisan sa Ministarstvom grevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o dodelji finansijskih sredstava u iznosu od milion dinara doprineti da se unaprede uslovi za boravak u leskovačkoj Sigurnoj kući.

U planu je da Sigurna kuća uz pomoć donatora  dobije i svoje centralno grejanje , zaključio je Momčilović i naglasio da je u tom cilju urađen projekat čija je predračunska vrednost oko 5,5 miliona dinara.

Rad Sigurne kuće u celosti finansira Grad Leskovac, na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, koji je i bio jedan od inicijatora rekonstrukcije objekta u kojoj se nalazi ova ustanova.
Grad svake godine izdvaja i  značajna finansijska sredstva za rad Sigurne kuće , dok je za rekonstrukciju ovog objekta izdojio  više od 3 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni.