Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Intergrativna art-terapijska radionica MS Udruženje Jablaničkog okruga

U hotelu “Grozd” u Vlasotincu danas je MS Udruženje Jablaničkog okruga održalo integrativnu art-terapijsku radionicu.

MS je bolest sa hiljadu lica. Ona je suočavanje i upoznavanje sa situacijom imati pa nemati, jer dolazi iz punog zdravlja, pogađa čoveka u najproduktivnijem životnom dobu, može se desiti svakom pojedincu ili osobi iz okruženja.

“Grad Leskovac podržava rad MS udruženja Jablaničkog okruga, jer je rukovodstvo grada vrlo senzibilisano za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom,sto se može videti iz toga da odlukom o budžetu grada, grad redovno opredeljuje sredstva na ime dotacije udruženjima građana na teritoriji grada. A posebno opredeljuje sredstva na ime dotacije udruženja osoba sa invaliditetom, u delu budžeta koji se odnosi na socijalnu zaštitu u okviru programske aktivnosti – podrška osobama sa invaliditetom,” – istakla je Ana Stojković, koja se obratila ispred lokalne samouprave.

Predsednik MS Udruženja jablaničkog okruga Predrag Jovanović, predsednik MS Udruženja “Mala Bačka” iz Bačke Topole i Milkica Vuletić, predsednik centra za afirmaciju Dar art bili su prisutni događaju i sarađivali sa projektom, zajedno sa osobama obolelim od MS-a.

Ručni radovi koji proizilaze iz ove radionice drže pažnju posmatrača, a ovaj projekat trajaće 7 dana.

Komentari su zatvoreni.