Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Otvaranjem ,,Parka nauke“ Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju obeležio osam godina rada

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju otvoren je 11. novembra 2010. godine sa ciljem da omogući, organizuje i prati stručno usavršavanje zaposlenih u predškolskim ustanovama i školama regiona u skladu sa njihovim potrebama i planovima stručnog usavršavanja.

,,Razvijajući saradnju sa drugim institucijama u skladu sa savremenim dostignućima, tehnološkim razvojem i potrebama društvene zajednice Centar poštuje najviše etičke i profesionalne standarde, teži da maksimalno podigne nivo, obim i kvalitet široke palete usluga koje pruža, rekla je direktorka Centra za stučno usavršavanje u obrazovanju Emina Jovanović.

Kao rezultat veoma uspešne saradnje Centra za stručno usavršavanje, Centra za promociju nauke i grada Leskovca otvoren je  Park nauke. Sada su postavljena tri eksponata koja su izabrana po Javnom pozivu Centra za promociju nauke u Beogradu. Cilj je da broj eksponata svake godine bude veći, a ponuda sadržajnija. Prilikom otvaranja parka posetioci su imali priliku da vide kako funkcioniše „Remen sistem“, „Šaptalice“ i „Botanička slagalica“. Eksponate je izradila Tehnička škola „Rade Metalac“ iz Leskovca.

Park nauke otvorila je ispred lokalne samouprave član kabineta gradonačelnika Milica Ristić.

,,Nauka je jedina oblast koja se množi deljenjem , zato je današnji dan otvaranja naučnog parka od velikog značaja za Leskovac.Nauka je jedina oblast koja brže prikuplja i misli nego što društvo prikuplja mudrost.Grad Leskovac je prepoznao značaj nauke i podržava rad Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.”

Otvaranjem parka stvaraju se uslovi da nauka u Leskovcu bude afirmisana na zanimljiv i interaktivan način.

Na početku svečanosti povodom obeležavanja osam godina rada Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju nastupila je vokalna grupa ,,Libero”.

Komentari su zatvoreni.