Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Lebane: Bogdanović u Sofiji potpisao ugovor o finansiranju projekta prekogranične saradnje

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović 16. maja u Sofiji, prisustvovao je svečanom potpisivanju i dodeli Ugovora o finansiranju projekta prekogranične saradnje.

   

Ugovore su uručile Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije Republike Srbije i Petja Avramova, ministarka regionalnog razvoja Republike Bugarske.

   

Na konkurs Evropske unije za razvoj prekogranične saradnje, zajedno su konkurisale opština Ćustendil i Lebane, projektom ”Zelena prekogranična saradnja – bolje učenje kroz iskustvo”.

 

Ukupna vrednost projekta je 413.400 evra, a Lebane će svoj deo budžeta, po projektu iskoristiti za:

–  Rekonstrukciju i energetsku sanaciju objekta dečjeg vrtića u Lebanu (zamena krova, stolarije, bravarije i delimična rekonstrukcija enterijera),

– Izgradnja modernog igrališta za decu u dvorištu vrtića (sa gumenim zaštitama i bezbednim elementima i podlogama),

– Izrada publikacije o životnoj sredini, flori i fauni u pograničnom regionu sa Bugarskom,

–  Edukacija dece predškolskog uzrasta o značaju čuvanja prirode, kroz zabavu, likovne i recitatorske radionice o životnoj sredini.

 

Projekat će osim materijalnog i ekološkog značaja, doprineti opštini Lebane i u dragocenim iskustvima u korišćenju Evropskih fondova. Osim opštini Lebane, projekti su odobreni u još 8 opština i Gradova iz Srbije ( Nišu, Leskovcu, Soko Banji, Merošini, Trgovištu, Boljevcu, Negotinu, Beloj Palanci).

 

Rok za završetak projekta je početak 2021. godine, ali će se odmah početi sa pripremnim aktivnostima i procedurama nabavki, tako da se očekuje da već do polovine naredne godine, mališani iz vrtića u Lebanu, dobiju obnovljen objekat i novo igralište.

Komentari su zatvoreni.