Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Leskovački Dom učenika domaćin 23. Domijada

U Narodnom pozorištu u Leskovcu otvoreni su 23. Republički susreti omladine domova učenika srednjih škola Srbije na kojima će se učesnici nadmetati u kulturno-umetničkom stvaralaštvu.


Na samom početku prisutnima se obratio direktor Doma srednjih škola Leskovac, Ivan Ilić, koji je pozdravio sve učenike, vaspitače, direktore, a potom je dodao „ Veoma sam srećan i drago mi je što mogu da vas pozdravim u ime svih zaposlenih u Domu učenika srednjih škola Leskovac, da vam poželim puno uspeha u današnjem takmičenju, jer znam da iza današnjeg finala stoji veliki trud koji ste uložili da biste došli na ovo veliko takmičenje. Leskovac je danas svetionik kulture, umetnosti i vašeg predalaštva i trudićemo se da kao dobri domaćini vama omogućimo da sve te svoje veštine, talenat i znanje, ovde pokažete najbolje što možete.“


Direktor Ivan Ilić je učenicima poručio da se bore za svoje znanje i da uvek budu dostojanstveni kako u pobedi, tako i u porazu.


U ime lokalne samouprave, prisutnima se obratila PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović, koja je istakla da je Grad Leskovac ponosan na rad svojih prosvetnih institucija, na sve učenike i profesore i dodala „Dom učenika srednjih škola, vaš današnji domaćin, je ustanova koja svojim angažovanjem zauzima značajno mesto u vaspitno-obrazovnom radu.


Dokaz za to je Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete i obrazovanja čiji su ponosni nosioci, kao i Oktobarska nagrada, najveće priznanje Grada Leskovca.“
Stojanovićeva je potom direktoru Iliću poželela puno uspeha u daljem radu, a svim učesnicima takmičenja mnogo sreće u nadmetanju.

Komentari su zatvoreni.