Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Manifestacija „Dan mladenaca “ održana u dvorištu Šop -Đokićeve kuće

U organizaciji Turističke organizacije Leskovac u dvorištu Šop Đokićeve kuće, održana je manifestacija pod nazivom „Dan mladenaca  2019.“, posvećena  prazniku Mladenci, koji proslavljaju mladi supružnici venčani prethodne godine.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, koji je rekao da je u prethodnih pet godina oko 6000 ljudi sklopilo brak na teritoriji Leskovca. Takođe je istakao da je Leskovac postao bolje mesto za život svih građana, te da ga raduje podatak o velikom broju sklopljenih brakova.

„Sve one koji danas slave ovaj praznik podsetiću na rečenicu Duška Radovića: „Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoj brak. Čuvajte ga i branite od svih iskušenja, smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću.“ Uživajte u svim lepotama koje brak pruža i u svakoj kašičici meda koju vam nudi“, rekao je gradonačelnik Leskovca.

Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik Mladenci u pomen na stradanje Svetih četrdeset mučenika Sevastijskih. Svi ovi mučenici bili su mladići, te je narod taj dan uzeo kao praznik na koji mladi supružnici u domu primaju goste“, rekao je protojerej Dejan Stanković.

 

Direktor TOL-a Nebojša Kocić zahvalio je gradonačelniku na svakoj podršci i pomoći koju pruža Turističkoj organizaciji Leskovac, a zatim je podelio zahvalnice svima koji su učestvovali u realizaciji današnje manifestacije. Zahvalnicu je, pored ostalih, dobio i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

 

Kocić je zatim je uručio  zahvalnice gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviu i svima koji su učestvovali u realizaciji današnje manifestacije.

Okupljeni građani mogli su da uživaju u bogatom programu koji je ovim povodom pripremila Turistička organizacija Leskovac.Održana je modna revija venčanica salona „Lira“, manifestaciju su ulepšali i  nastupi plesnih škola, kvarteta „Leđero“, dok je  Kulturno-umetničko društvo Lemind prikazalo stari leskovački običaj Češljanku.

Komentari su zatvoreni.