Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan , danas je u pratnji gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića posetio Postrojenje za preradu otpadnih voda u Bogojevcu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan , danas je u pratnji gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića posetio gradilište gde se se odvijaju radovi u sklopu druge komponente velikog projekta Upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca u Bogojevcu.

Kako je ovom prilikom naglasio ministar Trivan završetkom ovog projekta grad Leskovac će postati prvi grad u Srbiji koji će kompletno zaokružiti proces prečišćavanja otpadnih voda čime će znatno biti unapređena zaštita šivotne sredine. On je dodao da na ovaj način naš grad postaje primer dobre prakse.

 

Projekat Upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca sadrži tri komponente i to izgradnju kolektora u vrednosti od 460 miliona dinara, dužine 5150 metara gde su operativni radovi počeli 26. juna ove godine, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa fazama linija vode i linija mulja i proširenje kanalizacione mreže putem ORIO projekta koje će biti sprovedeno u 16 naseljenih mesta sa finansiranjem od strane Vlade Kraljevine Holandije sa 8 miliona evra.

 

Kako je naglasio gradonačelnik dr Goran Cvetanović do sada je završena prva faza druge komponente, odnosno linija vode i delimično tretman mulja.On je dodao da će ceo projekat biti priveden kraju zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine koje je pokazalo izuzetno razumevanje.

Kako je konstatovano sa završetkom celokupnog postrojenja biće ispunjeni svi evropski standardi u oblasti očuvanja životne sredine koji su ujedno neophodni u pristupnim pregovorima sa Evropskom Unijom.

Komentari su zatvoreni.