Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U Vinarcu održani 8. Dani polja povrća

Manifestacija Dani polja povrća  , održani su  u Vinarcu  8. po redu. Domaćin ove smotre  Zadruga „Zelena zvezda“ ugostio je nekoliko stotina poljoprivrednika. Dane polja povrća  otvorio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

On je tom prilikom naglasio da ovakve manifestacije predstavljaju osnov  stabilnosti i da su od velike  važnosti jer se poljoprivredni proizvođači na jednom mestu mogu informisati o novim sortama povrća i njihovoj  zaštiti. Gradonačelnik je dodao da su oko 500 prisutnih  povrtara, dokaz da povrtarska proizvodnja ima perspektivu.

Osnivanje zemljoradničkih zadruga je budućnost razvoja naše zemlje , a ove fabrike na otvorenom imaju za cilj da se zadrugarstvu vrati stari sjaj Kako je rečeno udruživanje domaćinstava u zadruge može doprineti razvoju proizvodnje i boljem plasmanu proizvoda na tržištu.Ono što je jako bitno je i to  da se domaćinstva udružuju kako bi sebi i svojim partnerima obezbedila bolje uslove.

Kako je zaključio gradonačelnmik dr Goran Cvetanović lokalna samouprava će nastaviti da pruža podršku poljoprivrednoj proizvodnji i to ilustrovao podatkom da je ove godine u tu svrhu izdvojeno   85 miliona za subvencije a već naredne godine iznos će biti povećan na  preko 100 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni.