Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Muzička škola ,,Stanislav Binički“ obeležila 70 godina rada

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Muzička škola Stanislav Binički obeležila je  70 godina rada i postojanja.

Muzička škola u Leskovcu osnovana je 1949. godine i nosi ime našeg istaknutog kompozitora koji je službovao u Leskovcu. Obrazovno-vaspitna delatnost obuhvata osnovno i srednje muzičko obrazovanje sa izdvojenim odeljenjima u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi.

“U susret jubileju održali smo niz koncerata: koncert učenika dobitnika Svetosavskih nagrada, koncert nagrađenih učenika na Republičkom takmičenju, koncert naših učenika iz izdvojenih odeljenja i veče posvećeno Stanislavu Biničkom. U narednom periodu očekuju nas koncerti u okviru festivala LEDAMUS na kojem očekujemo i nastup svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića, kazala je direktorka MŠ Stanislav Binički Biljana Miljković.

“Obrazovanje ima veoma značajnu funkciju u svakom društvu. Ono predstavlja jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice. Osnovnim obrazovanjem postavlja se temelj za nadogradnju i proširenje znanja u srednjim školama i dalje na fakultetima.Leskovačke škole nude široku lepezu zanimanja kojima se učenici koji ih pohađaju mogu baviti. Posebna draž dolazi nam sa muzičkom školom „Stanislav Binički“. Ovaj rasadnik talenata nadaleko prenosi glas o našim mladima, našem gradu, kulturi koju negujemo. Donosi nam nagrade i priznanja sa takmičenja širom zemlje i regiona i nalazi.se u samom vrhu muzičkih škola u Srbiji”, istakao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove uručila je  zahvalnicu gradonačelniku  za uspešnu saradnju i izrazila posebnu zahvalnost

 

Muzička škola je danas jedna od najuspešnijih škola u regionu. Ova ustanova niže rezultate svojih učenika i nastavnika na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Pored obrazovnog delovanja, škola ima značajnu ulogu u muzičkom i kulturnom životu našeg grada.

Komentari su zatvoreni.