Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Osnovna škola ,,Desanka Maksimović“ iz Grdelice proslavila 141. rođendan

Osnovna škola Desanka Maksimović iz Grdelice obeležila je 141 godinu postojanja i rada.

,,Zadovoljstvo mi je i čast da danas budem zajedno sa vama, da zajedno proslavimo više od veka ove obrazovne ustanove.Kada je vaša škola u pitanju zvanično postoji 141 godinu, prema podacima istoričara škola postoji 165 godina,mada nema dokaza koji to potvrđuju.Obrazovni rad koji traje više od 100 godina sigurno vodi ostvarenju postavljenog cilja da iz ove škole učenici izlaze kao uspešni i obrazovni ljudi.,,Nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih“ zato se svim sredstvima moramo boriti da od dece stvaramo uspešne i obrazovane ljude, koji će stečenim znanjem i iskustvom doprineti razvoju društva. Budućnost je u njihovim rukama”, rekao je gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović.

„Iz godine u godinu Grad Leskovac izdvaja sve veća sredstva u razvoj prosvete, imajući u vidu da su sve škole na teritoriji grada od podjednako velike važnosti. Zato smo iz budžeta Grada Leskovca u prethodnom periodu izdvojili značajna sredstva u cilju poboljšanja kvaliteta rada, obrazovanja i vaspitanja. Samo u ovoj godini za prosvetu se izdvaja preko 630 miliona dinara. U ovoj školi izvršena je kompletna zamena dotrajale stolarije, obnovljena je fasada, čime je povećana energetska efikasnost ove vaspitno-obrazovne ustanove, a vrednost radova iznosila je 8,1 miliona dinara. Ulaganja će biti nastavljena. Za postavljanje ograde oko škole grad će izdvojiti 3,2 miliona dinara, dok će u isturenim odeljenjima sa 1,2 miliona biti izvršena obnova fasade”,  dodao je gradonačelnik Cvetanović.

 

Nenad Mladenović direktor OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici, pozdravio je prisutne,zahvalio se gradonačelniku i istakao koliko je značajna podrška Grada.

Učenici i nastavnici pripremili su prigodan program, a povodom proslave Dana škole, održana je i izložba dokumenta i fotografija kroz vreme. Zahvaljujući Istorijskom arhivu u Leskovcu pronađeni su dokumenti od pre 165 godina.

Komentari su zatvoreni.