Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Obeležen Dan opštine Lebane i slava Mitrovdan

Opština Lebane je dodelom priznanja i nagrada danas proslavila Dan opštine i prvi put opštinsku slavu Svetog Dimitrija – Mitrovdan.

Na svečanosti u Domu kulture povodom Dana opštine prisustvovao veliki broj zvanica kako iz Jablaničkog okruga, tako i republičkih institucija i ustanova.Svečanosti povodom Dana opštine prethodilo je sečenje slavskog kolača.

Kako je istaknuto ovom prilikom, poseban datum za opštinu Lebane je 28.decembar prošle godine kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio fabriku Lebanteks koja je uposlila do sada 140 radnika dok će 70 stanovnika uskoro dobiti posao.

Aleksandru Vučiću je za poseban doprinos razvoju opštine Lebane dodeljeno posebno priznanje koje će mu predsednik opštine Ivan Bogdanović uručiti u kabinetu predsednika u Beogradu u ponedeljak 12.novembra.

Iz ove opštine su mnogi otišli na školovanje i u potrazi za poslom, ali se i mnogi mladi ljudi vraćaju poput Ivana Bogdanovića koji se sada nalazi na čelu opštine Lebane. On je u svom obraćanju istakao da je prihvatio veliku čast i obavezu da postane prvi čovek jednog malog velikog grada, kao i da je osnova svega da Srbija bude zemlja jednakih šansi za sve, kao i da u Lebanu mnogo toga kreće na bolje u cilju poboljšanja uslova života stanovnika ove opštine.

 

 

Na današnjoj svečanosti je potpisan ugovor o otvaranju novog pogona preduzeća Nam investment. Ovom preduzeću koje se bavi proizvodljom kozmetičkih i hemijskih proizvoda i već ima dobru saradnju sa gradom Leskovcem je opština Lebane besplatno ustupila zemljište na korišćenje. Nam investment je kao donaciju uručio vozilo za hitne slučajeve Domu zdravlja u Lebanu.

Priznanja i nagrade su uručeni i učenicima koji su postigli odlične rezultate u svom školovanju, i to u pojedinačnom iznosu od 20 hiljada dinara, kao i sveštensvu Jablaničkog namesništva.

Protojerej Dalibor Stefanović je poručio da opština Lebane koja beleži jubilej 140 godina od osnivanja varošice počinje da slavi i slavu Svetog Dimitrija koji je zaštitnik ovog grada i koji se nalazi na grbu grada uz Cara Justinijana.

Blagoslov da opština Lebane slavi Mitrovdan kao svoju slavu dao je Vladika Arsenije.

Teatar Gimnazijalac je pripremio scenski nastup o carskom gradu Justinijani Prima,  a na svečanosti povodom Dana opštine nastupilo je i Kulturno umetničko društvo ,, Jablaničko kolo”.

Komentari su zatvoreni.