Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Zvanično predata na upotrebu fiskulturna sala školi ,,Vožd Karađorđe”

Učenicima Osnovne škole ,,Vožd Karađorđe” danas je zvanično predata na upotrebu novootvorena savremena fiskulturna sala, u kojoj je danas odigran i prvi odbojkaški meč.

Fiskulturna sala svečano je otvorena presecanjem crvene trake koju je presekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i inicirao njenu izgradnju.

,, Draga deco, zaposleni u ovoj školi. Predajemo vam salu sa željom da uživate u njoj. Neka ovi zidovi probude svest o značaju sporta i neka izrode buduće šampione našeg grada, poručio je prvi čovek grada i dodao da nije kraj sa ulaganjima u ovu školu, a posebno u fiskulturnu salu, jer će već naredne godine biti izdvojeno još 700 hiljada kako bi ova sala bila opremljena za sve sprotove koji su predviđeni. Nama je cilj da svi naši učenici, u svim školama našeg grada imaju adekvatne uslove za rad, učenje i obrazovanje. Ulažemo značajna sredstva u prosvetu, ove godine oko 630 miliona. Ulažemo u sanaciju škola, oko 88 miliona. Ulažemo i u sportske terene i školska dvorišta. Za njih 16 izdvojili smo oko 55 miliona,”  kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

 On je tom prilikom i čestitao od srca Dan svim prosvetnim radnicima u poželeo da njihov posao u kojem rade sa našim najvećim bogatstvom, našom decom, uvek obavljaju odgovorno profesionalno i marljivo. 

Direktorka Osnovne škole Vožd Karađorđe Aleksandra Milosavljević zahvalila se svima, koji su ostvarili kao je rekla, snove mnogobrojne dece i zaposlenih, a posebno gradonačelniku Leskovca, Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj i Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja.

Ovom prilikom zaslužnim pojedincima i preduzečima uručena su zahvalnice. U muzičkom delu programa nastupili su članovi Kulturno umetničkog društva Abrašević.

Komentari su zatvoreni.