Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Održana 100. sednica Gradskog veća Grada Leskovca

Održana 100. sednica Gradskog veća Grada Leskovca, na kojoj je usvojen Izveštaj o realizaciji projekta ,,Izgradnja glavnog gradskog kolektora u 2018. godini“ i Izveštaj o radu za 2018. godinu Jedinice za implementaciju projekta ,,Izgradnja centralnog postojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Leskovca i proširenje kanalizacione mreže u Leskovcu“.

 

Gradski većnici su usvojili i predlog odluke kojom se odobrava zaključenje Ugovora o sprovođenju faze implementacije i faze korišćenja i održavanja projekta ,,Upravljanje otpadnim vodama u Leskovcu“  između Ministarstva zaštite životne sredine i Grada Leskovca.

Usvojen je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Leskovac u 2019. godini.

Na današnjoj sednci članovi gradskog veća su prihvatili Izveštaj o realizaciji Plana infrastrukturnog razvoja grada za 2018. godinu.Plan je  sadržao 50 projekata u ukupnoj vrednosti od 1.258.398.000 dinara.Većina je realizovana 100 %, dok  su pojedini projekti započeti.Takođe je usvojen i Izveštaj o realizaciji Plana implementacije projekata grada u 2018. godini i usvojen je Plan infrastrukturnog razvoja za 2019. godinu,koji  se odnosi na projekte za koje su planirana sredstva u budžetu grada i sadrži 29 projekata koji će se impelmentirati u ovoj godini, kazala je Jelena Živković iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Odobrena su finansijska sredstva za organizaciju i sprovođenje ekoloških aktivnosti kroz sistem obrazovanja i informisanosti i za akciju ozelenjavanje ,,Spomen parka”

Na sednici je obrazovana Komisija za sprovođenje postupka kontrole nad radom i poslovanjem Doma zdravlja i Apoteke Leskovac.

Obrazovane su  i Komisije za izbor projekata koji se finansiraju po konkursu u oblasti kulture i za podršku mladim talentima na teritoriji Grada Leskovca

Turističkoj organizaciji grada Leskovca data je saglasnost za pristup u člansto Regionalnoj turističkoj organizaciji  ,,Jugoistočna Srbija“.

 

Komentari su zatvoreni.