Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Pokazna vežba „Bezbedno kroz saobraćaj“ učestvovalo oko 200 đaka

U gradskom parku održana  je pokazna vežba za učenike od 5 do 8 razreda kao završna faza projekta  „Bezbedno kroz saobraćaj“. Učestvovalo je oko 200 đaka iz 8 gradskih osnovnih škola.

Cilj projekta je edukacija učesnika u saobraćaju starijeg osnovno školskog uzrasta kako da bezbedno i pravilno učestvuju u saobraćaju odnosno podizanje svesti i stvaranje navika za pravilno i bezbedno učešće u saobraćaju.

Pokazna vežba koja se ogleda u prikazivanju ispravnog učešća u saobraćaju sa prevoznim sredstvima koja koristi ciljna grupa mladih ( bicikl,roleri) održana je na improvozovanom poligonu koji su uredili učenici Đačkog parlamenta u saradnji sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja Tehničke škole „Rade Metalac“ . Đaci su na improvizovanom poligonu vozeći bicikl i rolere bili, u realnim uslovima, učesnici u saobraćaju pri čemu su primenjivali znanje stečeno kroz predavanja i kviz ( prva dva segmetna projekta) pri čemu su im članovi sekcije ukazivali na greške, demonstrirali ispravne radnje i podelili simbolične poklone.

Projekat „Bezbedno kroz saobraćaj“ osmislili su i realizuju učenici Đačkog parlamenta TŠ „Rade Metalac“ u saradnji sa Sekcijom za bezbednost saobraćaja, a finansijski podržan od strane Grada Leskovca – Kancelarije za mlade.

Prva faza projekta realizovana je u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Leskovca gde je predavanje o bezbednom učešću u saobraćaju odslušalo oko 400 đaka.  Druga faza je organizovanje kviza u TŠ „Rade Metalac“ o poznavanju saobraćajnih propisa, prilagođen uzrastu ciljne grupe kao i prezentacija pravilnog korišćenja prevoznih sredstava koja koriste deca za koju su pripremljene simulacije raskrsnica i ulica.

Komentari su zatvoreni.