Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Održana peta sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore

Peta sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore  Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga održana je danas. Podnet je izveštaj o radu za ovu, predstavljeni su planovi za narednu godinu .

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga je podnela izveštaj o pokretnutim i realizovanim inicijativama, naročito zakonskim koji omogućavaju bolje poslovanje privrednika, kao i plan rada komore za narednu godinu.

,,Na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga trenuitno ima preko 2.800 privrednih društava koja funkcionisu i 14.000 preduzetničkih radnji, ovaj broj zna i da varira s obzirom na ekonomsku situaciju. Međutim otvara se veći broj privrednih subjekata, a mnogo manji broj se zatvara. U zadnje tri godine imamo istorijski broj zaposlenih,  a to je preko 5000 radnika sa tendencijom rasta da u narednom periodu”,  rekao je Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac.

Na sednici Parlamenta privrednika održana je prezentacija projekta Smart faktori hab Privredne komore Srbije i predstavljeni su aktuelni programi Fonda za razvoj Republike Srbije i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije.

Nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona RPK Leskovac je ove godine dodelila preduzeću Elrad Vlasotince iz Jablaničkog i Hebi Bujanovac iz Pčinjskog okruga.

Komentari su zatvoreni.