Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

Predškolska ustanova ‘’Vukica Mitrović’’ obeležila sedamdeset treći rođendan

 

Predškolska ustanova ‘’Vukica Mitrović’’  obeležavanje 73. rođendana, završila je predstavom  „Svitac i prijatelji’’, u izvođenju dece i vaspitača vrtića ,,1001 radost’’  u sali Narodnog pozorišta.

,,Ova ustanova spada u veće ustanove na teritoriji Srbioje i deo je jednog vrlo ozbiljnog i složenog sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja. U ustanovi funkcioniše 11 objekata za celodnevni boravak dece i 53 grupe u četvoročasovnom trajanju za realizaciju pripremnog predškolskog programa. 2018. godina za bila veoma uspešna, i jako smo zadovoljni jer smo samovrednovanjem našeg razvojnog plana konstatovali da je sve ono što smo stavili u razvojni plan pre tri godine u najvećem, delu skoro 90 posto realizovano“, kazala je direktorka Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Jasmina Anđelković-Đorđević.

,,Kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje je nezamenljiva osnova za napredovanje svakog deteta a samim tim i porodice, društva i čitave države. Budućnost svake zemlje zavisi od njenih najmlađih stanovnika, upravo zbog toga investiranje u predškolsko vaspitanje jedan je od najperspektivnijih i najboljih investicija svakog društva. Grad Leskovac konstantno investira u Predškolsku ustanovu stvarajući okruženje u kom deca mogu nesmetano da razvijaju svoje potencijale. U tekućoj godini izdvojeno je 273,2 miliona dinara, dok je planirani budžet za 2019. godinu 286,2 miliona dinara“, rekla je u ime lokalne samouprave član kabineta gradonačelnika Leskovca Milica Ristić.

 

Komentari su zatvoreni.