Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

OPŠTINA BOJNIK USKORO ĆE REŠITI PITANJA VEZANA ZA OTPADNE VODE

Kako je u izjavi za TV 4S kazao zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović na teritoriji ove lokalne samouprave uskoro će biti rešen problem otpadnih voda.

On je dodao da postoji jedan deo kanalizacione mreže izgrađen ranijih godina koja prolazi kroz Bojnik, Dragovac, Pridvoricu i jedan deo Đinđuše, ali je nakon posete ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Tomislava Momirovića dogovoreno da Bojnik konkuriše za program “Čista Srbija“ u okviru koga će biti obezbeđeno nekoliko stotina hiljada dinara za rešavanje ovih problema.

Stojanović je naglasio da je ovo strateški program Republike Srbije, a opština Bojnik našla se među 60 opština u zemlji i da će se kroz ovaj projekat rešiti pitanje otpadnih voda na celoj teritoriji ove lokalne samouprave.

Već prekosutra će se u tom cilju u resornom ministarstvu održati sastanak kome će prisustvovati i predstavnici Bojnika. Stojanović podvlači da je ovo strateški važna investicija koja će u znatnoj meri doprineti da čitav ovaj kraj postane ekološki zdrav i stabilan.

Stojanović zaključuje da je ovim programom predviđena izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, a da će projekat u znatnoj meri podići i sigurnost od izlivanja rečnih korita na teritoriji opštine Bojnik.

Komentari su zatvoreni.