Televizija 4S - Vesti za Leskovac, Bojnik, Lebane i Medveđu

U BOJNIKU DANAS ODRŽANO PREDAVANJE U OKVIRU TRADICIONALNE ZIMSKE ŠKOLE PSSS-a LESKOVAC

Tradicionalna Zimska škola Poljoprivredne savetodavne stručne službe iz Leskovca ima prvenstveno za cilj da informiše poljoprivrednike o podsticajima i subvencijama koje daje država za razvoj primarne proizvodnje, ali i o agrotehničkim merama koje se primenjuju u cilju postizanja boljih prinosa.

Kako je istakao direktor ove službe Dalibor Cvetanović ove godine predavanja su organizovana uz poštovanje svih epidemioloških mera i tradicionalno je interesovanje bilo veliko.

Ivica Jovanović predsednik Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik istakao je da ova predavanja imaju veliki značaj za poljoprivrednike koji ujedno razmenjuju i svoja iskustva. On je naglasio da je opština Bojnik tokom protekle godine iz svog budžeta izdvojila 13 miliona dinara za razne podsticaje u poljoprivredi, a da će prioritet biti nabavka mehanizacije u cilju modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Jovanović je naglasio da su vrata ove opštinske službe širom otvorena za savetodavnu i logističku podršku svim proizvođačima.

Savetodavac PSSS-a u Leskovcu Nenad Stefanović ističe da je ovo predavanje u Bojniku koje je zbog poštovanja epidemiološkim mera okupilo 20 proizvođača ipak izazvalo veliko interesovanje.Teme su bile uzgoj jagoda, formiranje zadruga, IPARD program podrške Evropske Unije poljoprivrednoj proizvodnji, a govorilo se i o organskoj proizvodnji.

Na  ovom skupu govorilo se i o merema agrarne politike koja se odnosi na prihranu ozimnih useva, ističe savetodavac Jelena Stojiljković.

Predavanja u okviru tradicionalne Zimske škole počela su juče u Donjoj Jajni, nastavljena danas u Bojniku, sutra je domaćin Brestovac, a narednog dana biće održana u Leskovcu.

Komentari su zatvoreni.